7 Aralık 2009 Pazartesi

BONBON ŞEKERLİ KURABİYE


BU TARİFİ 49.PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİ İÇİN http://mutfaktasanat.blogspot.com/ 'a GÖNDERİYOR, KOLAYLIKLAR DİLİYORUM...


Malzemeler

225 gr. tereyağı

225 gr. toz şeker

1 yumurta sarısı artı 1 yumurta

480 gr. un

1 çay kaşığı k.tozu

bir çimdik tuz


Yağ, tuz, şeker iyice karıştırılır. 1 yumurta ve 1 yumurta sarısı iyice çırpılır, un, tuz, k.tozu eklenir. Hamur yoğurulur, çiçek şeklinde kurabiye kalıbıyla şekil verilir, ortası küçük yuvarlak bir kalıpla çıkarılır, kurabiyeler yağlı kağıt üzerine dizilir, ortalarına birer renkli bonbon şeker koyulur, 8-12 dakika 190 derece fırında pişirilir. Soğuyuncaya kadar yağlı kağıt üzerinde bekletilir, soğuyunca servis yapılır. (Yiyileceği zaman ortasındaki şekerli kısma dikkat edilmesi gerekiyor, şeker eridikten sonra yine katılaşacağı için dişlere dikkat ....:))))


Bu kurabiyeyi kabartma tozu oranını yarım çay kaşığına indirerek hazırlarsanız, royal icing kaplamak için uygun kurabiyeleriniz olur...


6 yorum:

Alime dedi ki...

Katılım için teşekkürler tarifinizi aldım..

Adsız dedi ki...

yaa arkadas daha sana ne dıyeyım kı vallahı kıskandım.bayıldım benim marifetli arkadasım ellerııne saglık öptüm seni boncuk derki utan anne utan sen neden yapmıyorsun casmınella kadar vaktın yok mu der hep senın suçun ona goreee. b o n c u k.

casminella dedi ki...

Alime hanım etkiliğinizde başarılar dilerim...

casminella dedi ki...

Sevil hanım teşekkür ederim, yeni etkinliklerde bir arada olmak dileğiyle, sevgiler...

casminella dedi ki...

Canım arkadaşım çok teşekkür ederim, o sevimli oğluna söyle ben ona yapar getiririm, hiç merak etmesin...

casminella dedi ki...

Şerminciğim, güzel yorumun için teşekkürler, ne zaman istersen yaparım, bonucuğu da çağırır beraber yeriz...