Bu tarifi 50. PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ' ni düzenleyen arkadaşımız Nurşen'e (http://nursen-yemek.blogspot.com/) gönderiyor etkinliğinde başarılar diliyorum...
Malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
3/4 bardak sıvı yağ (bir su bardağınız çeyrek eksik)
1 su bardağı süt
3 kaşık kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 portakal kabuğu rendesi
3 -4 kaşık damla çikolata
3.5 bardak un
Yumurta ve toz şekeri şeker eriyene kadar çırpıyoruz, üzerine 1 su bardağı süt, 3/4 bardak sıvı yağ ekleyip karıştırıyoruz, portakal kabuğu (ya da limon kabuğu) ekleyip karıştırıyoruz, üzerine kabartma tozu ve vanilya karıştırdığımız unu bardak bardak eleyerek ekliyoruz (kıvamı çok cıvık olursa biraz daha un eklenecek), kalıbımızı yağlıyoruz, kek karışımını kalıba döküyoruz, kabımızda 3-4 kaşık harç bırakıyoruz, kakaoyu bu harca ekleyip karıştırıyoruz ( eğer katı olursa 1 kaşık süt ekleyelim) , içine arzu ettiğimiz miktarda damla çikolata ekliyoruz, kalıptaki kekimizin istediğimiz yerlerine kakolu harcı döküyoruz, bir çatal yardımıyla keki çok fazla alt üst etmeden karıştırıyoruz, 170 derece fırında kürdan yardımıyla pişip pişmediğini kontrol ederek pişiriyoruz, fırından çıkarıp üzerine bir havlu kağıt örtüp dinlenmeye bırakıyoruz, soğumaya başladığında kabın kenarlarından yapışıp yapışmadığını kontrol ederek (yapışan yer varsa kabı çizmeyecek bir plastik spatula yardımıyla kalıptan ayırıyoruz) kalıptan çıkarıyoruz. Ben üzerine kendi yaptığım şablonla pudra şekeri eledim (şablonun yapılışı ilerleyen günlerde bu sayfalarda verilecek), şablon yoksa süzgeç ya da elek yardımıyla her tarafına pudra şekeri serpiyoruz, afiyetle yiyiyoruz...
1 yorum:
artık bunlardan yemenın zamanı geldı burada gostermekle olmuyor degılmı!!!ellerıne saglık .boncuk
Yorum Gönder