21 Aralık 2009 Pazartesi

KOKOS KURABİYE (HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABİYE)



Bu tarifi 50. PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ'Nİ düzenleyen arkadaşımız Nurşen'e ( http://nursen-yemek.blogspot.co/) gönderiyor etkinliğinde başarılar diliyorum...

Malzemeler

250 gr margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta sarısı
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı hindistan cevizi rendesi
1 poşet şekerli vanilin
1 poşet hamur kabartma tozu
5 bardak un

üzeri için
1 yumurta akı
hindistan cevizi


250 gr oda sıcaklığında yumuşatılmış margarin, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 yumurtanın sarısı, 1 su bardağı pudra şekerini karıştırıyoruz, üzerine 1 çay bardağı hindistan cevizi, 1 poşet şekerli vanilin, 5 su bardağı un ve 1 poşet hamur kabartma tozu ekleyip hamur haline getiriyoruz. Ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar yapıp önce yumurta akına sonra hindistan cevizine batırıp, 175 derece önceden ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar 15-25 dakika pişiriyoruz.



Ben kurabiye hamurunun bir kısmını ayırıp içine damla çikolata ekledim, şekil verip, önce yumurta akına sonra kıyılmış fındığa batırdım. İki çeşit kurabiye oldu...

4 yorum:

Adsız dedi ki...

nereden bulursun bu kokos ismı şekerım.harıkasın ellerıne saglık.boncuk

nurşen dedi ki...

Selamlar arkadaşım,
Ellerine sağlık,tariflerin yayında.Etkinliğe istediğin kadar tarif gönderebilirsin.
Sevgiler

casminella dedi ki...

teşekkür ederim boncukcuğum, bir kaç yıldır yaptığım bir kurabiye bu mutlaka dene...

casminella dedi ki...

senin de ellerine sağlık Nurşen hanımcığım... Yeni tariflerle görüşmek üzere...