21 Aralık 2009 Pazartesi

LOONEY TUNES KAHRAMANLI MAKARNA, PATATES VE HAVUÇ CİPSİ







Geçenlerde büyük bir hipermarkete gitmiştim, alış veriş yaparken raflarda Arbella'nın çocuklar için çıkardığı eğlenceli makarnasını görünce hemen deneyip bloga koymalıyım diye düşündüm. Bu makarna vitamin ve mineralli. Genelde çocuklar makarnayı çok sever ama kendi çevremden de gördüğüm kadarıyla iştahsız ve yemek seçen çocuk sayısı oldukça fazla. Annelere bir öneri olarak yayınlıyorum...(Ben de çocukluğumda yemek seçen ve iştahsız bir çocuk olduğum için çocukları anlıyorum :))



1 paket Arbella eğlenceli makarna
2-3 adet biber
250 gr kıyma
2 adet domates
Makarnaları suda haşlıyoruz (ben göz kararı su koydum, pakette bununla ilgili bir bilgi yoktu), su miktarı çok fazla olmasın ki vitamin ve mineraller suyla dökülüp gitmesin.


Ayrı bir tavaya (eğer soğan kullanacaksak önce soğanı pembeleştiriyoruz-ben kullanmadım-)2-3 adet biber koyup kavuruyoruz, üzerine arzu ettiğimiz miktarda kıyma ekleyip suyunu salıp tekrar çekene kadar kavuruyoruz, suyunu çekince 2 doğranmış domatesi ekliyoruz, 2 kaşık salça, tuz, karabiber ekleyip kavuruyoruz. (Ben yaz aylarında yaptığım domates, biber sosunu kullandım.)


Tabağa yıkadığımız yeşillikleri diziyoruz, üzerine makarnayı koyuyoruz, sosu da üzerine ekliyoruz. (Ben makarnalar resimde daha iyi görünsün diye sosu karıştırmadım, istenirse karıştırılıp tabağa o şekilde koyulabilir)

Yanına garnitür olarak 1 patates ve 1 havuçtan cips yaptım.



Patatesleri her yerde bulunabilen sebze soyma bıçakları ile cips şekline getirdim. Havuçları da aynı şekilde yapıp fırın tepsisine yağlı kağıt serdim, hafif tuz serptim, 1 tatlı kaşığı yağ ile harmanladım, 200 derece fırında kızarana kadar pişirdim.

Yanına bir bardak ayran ekledim, çocuklar için her guruptan besinin olduğu dengeli beslenme menüsünü oluşturmuş olduk...

2 yorum:

Adsız dedi ki...

basta harıka bırsey yapmıssın.ellerıne saglık ta bızde burada yalanıp duruyoruz yanı.boncuk bayıldı teyzesı .

casminella dedi ki...

teşekkür ederim canım arkadaşım...