7 Mayıs 2010 Cuma

HAVUÇ KIZARTMASI



Daha önce yaptığım yayınlamaya fırsat bulamadığım bir tarifi yayınlıyorum.



3-4 adet orta boy havuç yumuşayana kadar haşlanır


verev kesilir



Un, su, tuz ile kek hamurundan biraz daha akışkan bir karışım hazırlanır.



Bu karışıma bulanan havuçlar yağda kızartılır





Üzerine yoğurt gezdirilerek servis yapılır.




Ben üzerini süslemek için kurabiye kalıbı ile kestiğim kırmızı lahana yapraklarını kullandım. Yoğurdu renklendirmek için kırmızı lahananın suyundan biraz ekledim, yoğurdumun rengi pembe oldu.



9 yorum:

sibel dedi ki...

oohh vallahi ne de güzel olur hani..sevgiler

SeViL ( sevdalitatlar ) dedi ki...

Havuc kızartmasını severek bız de tüketıyoruz lakın ben hep sade kızartıyordum hamur karışımı ile hiç denemedim bir de bakalım o şekıl de kızartıyım ev halkı begenecek mı..
Canım ellerıne sağlık afıyetler olsun bereketi ile..

Sevgiler..

TÜLİN-sihirli tatlar dedi ki...

canım benımm harıka olmus ben havuc cok sevmem ama böyle olursa yerım :)bu karısımın ıcıne ben soda ve cok az salca eklıyorum renk versın dıye kabakları bulayıp kızartıyorum tavsıye ederım canım bırde öyle denemenı.sodayla harıka oluyor.sevgilerr

umutluhayat dedi ki...

bende çok severim nefis oluyor.ellerinize sağlık

Selma - DUSBAHCESI dedi ki...

Bende havuclari actifry da kizartiyorum, o da cok guzel oluyor. Senin tarifin farkli yani hamura bulaman. Ellerine saglik.

susamcorekotuFeriha dedi ki...

mmmm lahana yaprakları iyi fikir:) tebrik ederim şifalar olsun sevgiler

A Vitamini dedi ki...

Mim varrr :)

Behiye Sönmez dedi ki...

bende genellikle rendeleyip soteliyorum,sonra sarımsaklı yoğurt..

ama senin havuçlar da çok güzel gözüküyor böyle de denemek lazım :)ellerine sağlık

keskinli dedi ki...

yorum yaziyorum ama gitmiyor enfes olmus ellerine saglik sevgiler