24 Ekim 2010 Pazar

GÖKKUŞAĞI KAPKEK - RAİNBOW CUPCAKES


Gökkuşağı kekini yabancı sitelerde gördüğümden beri yapmak istiyordum. Daha önce daha az renkle denemiştim. Şimdi de kapkek olarak, daha fazla renkle denedim. Renkli görüntüsü insanın çok hoşuna gidiyor ama içinde gıda boyası olduğu için yemek istemeyenler olabilir. Yine de parti, davet, düğün gibi çeşitli organizasyonlarda kullanılabilecek bir alternatif.

YAPILIŞI:



Klasik sade kek hamurunu hazırlayıp, kaç renk istiyorsak o sayıda kaselere bölüp içine gıda boyası ekliyoruz. Küçük kek kalıplarımızın içine kağıt kek kalıplarımızı koyup, istediğimiz renk sırasıyla tatlı kaşığı yardımıyla koyup, fırına veriyoruz. Kürdan yardımıyla pişip pişmediğini kontrol edip, piştiği zaman fırından çıkaryoruz (üzerinin fazla kızarmaması ve sertleşmemesi gerekiyor). Ben sıcakken kağıtlarından ayırdım. Yapmak isteyenlere şimdiden kolay gelsin.








...

9 yorum:

umutluhayat dedi ki...

rengarenk bir kek olmuş.ellerine sağlık canım.mutlu pazarlar.

mintinin dünyası dedi ki...

canımmm ellerine sağlık.çok cici olmuş bunlar.ben de denemek isterim.ayrıntılı incelemeye devam edicem.sevgiler....

susamcorekotuFeriha dedi ki...

özellikle çocuklar bayılacaktır:) sevgiyle kal

Beyaz Hanımeli dedi ki...

Çok güzel olmuşlar, renklerine bayıldım. Ellerine sağlık. Afiyet bal şeker olsun. Sevgiler.

gül dedi ki...

tadı nasıl acaba? çok ilginç.hoşca kal

dokuzuncubulut dedi ki...

Neşeli, eğlenceli ve çok şirin olmuşlar. Hele kışın kasvetli havasında rengarenk görüntüsüyle bile insanın içini ısıtır bu kekler. Ellerinize sağlık.

TÜLİN-sihirli tatlar dedi ki...

canım ne kadar değişik olmuş bunlar bayagıda emek gerektırıyor.ellerıne sağlık.renkler cok canlı al beni ye diyor:)sevgiler

!!! ♥ Hasretli Lezzetler ♥ !!! dedi ki...

kapkeklerin cok cici olmus canim.. ellerine, emegine gönlüne saglik.. sicacik sevgilerimle..

Suzy dedi ki...

fiuuuu:) nefisler, hayatımda bu kadar neşeli kek görmedim. Lili alerjik olmasa kessssin ona yapardım. Oyuncak gibi görünüyorlar ama çok güzeller.