15 Mayıs 2012 Salı

PASTA SÜSÜ, ŞEKER HAMURUNDAN PASTA SÜS ŞEKERİ NASIL YAPILIR

Uzun zamandır şeker hamurundan pasta süsü tarifi vermek istiyordum. Koşturmacam o kadar yoğun ki ancak fırsat bulabildim. Pasta süsü dediğim şey, çoğunuzun pasta malzemeleri satan yerlerde gördüğünüz, ufacık şişeler içinde, 10 tl civarında satılan şekerler. Pastaların üzerinde çok güzel görünüyorlar ama doğrusu miktarıyla orantılayınca bana biraz pahalı geliyorlar. Ben de neden kendi süs şekerlerimi yapmayayım ki diye düşündüm ve işe koyuldum. Sonuç nasıl sizce ? Umarım beğenirsiniz ve umarım siz de yaparsınız. Üstelik bunlardan yapıp arkadaşlarınıza da hediye edebilirsiniz. Emin olun çok hoşlarına gidecek. Bunun için gereken şey şeker hamuru ve küçük kalıplar. Şeker hamurunun kilosu 10 tl civarında. Ben Fo marka şeker hamurunun dokusunu çok beğeniyorum. Size de tavsiye ederim. Kalıpları da şeker hamuru satan yerlerden bulabilirsiniz. Onlara da zaten bir kere ödeyip uzun zaman kullanıyorsunuz. Sonuçta yine siz karlı çıkıyorsunuz. 

Yapılışı

Şeker hamurunu ince bir şekilde açıyoruz, kalıplarımızla kesiyoruz, bir iki gün temiz bir yerde kurumaya bırakıyoruz, sonra ağzı kapalı kavanozlara koyup ihtiyacımız olduğunda kullanıyoruz. Kullanım süresi sizin şeker hamurunuzun son kullanma tarihine kadardır. 


Bu yayını beğendiyseniz lütfen yorum bırakın ki ben de işinize yarayıp yaramadığını bileyim. Yorumlarınız bu şekilde yaptığım denemeler için bana motivasyon sağlıyor. Sonuçları da yazarsanız sevinirim.













4 yorum:

Adsız dedi ki...

çok güzeller

Birkaselezzet blogspot.com dedi ki...

ELLERİNE SAĞLIK KANDİLİN MÜBAREK OLSUN
:)

Adsız dedi ki...

Çok güzeller.Ben de evde yapıyorum,ama kalıplarım olmadığı için bıçakla kesıp şekil veriyorum.Ayrıca canım benım,para verip de almaya hiç ihtiyac yok.Ben marshmallowla yapıyorum,çok da güzel oluyor.Benmari usulü ile eritip biraz su ile karıştırıp pudra şekeri ile yoğuruyorum.Bıraz zor oluyor ama sonuç mükemmel ! Hem dışarıdan aldığının içinde yumurta beyazı falan oluyor,üstelik uzun zaman da saklıyorsun,ama bu çocukların da yediyi bir şey,ben beyazını alıp farklı renklerde süsler (hatta bebekler :) ) yapıyorum.Sana da tavsiye ederim.İyi süslemeler :) !

Enise dedi ki...

Çok teşekkürler bende yeni başlayacağım. Bende tam süslemelerin ne kadar saklana bileceğini merak ediyordum :)