19 Kasım 2009 Perşembe

ELMALI KURABİYE


Elma ve tarçını bir arada çok severim, o yüzden bu kurabiyeyi de çok seviyorum. Denemek isterseniz işte tarifi....

hamur malzemesi
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı eritilmiş margarin
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
aldığı kadar un

iç malzemesi
3 elma
3 kaşık tarçın
3 kaşık şeker
üzeri için
pudra şekeri

3 elmanın kabukları soyulup rendelenir, tencereye alınır, üzerine 3 kaşık şeker (şeker miktarını isteğe göre arttırabilirsiniz), 3 kaşık tarçın eklenir, suyunu salıp, hafifçe yumuşayana kadar 5 dakika karıştırılarak kavrulur. Soğutulur.

Yoğurt, sıvı yağ ve margarin karıştırılır, Üzerine un azar azar eklenir, kabartma tozu ve vanilya una eklenir. Yumuşak bir hamur elde edene kadar un eklenir.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parça alınır, açılır, içine elmalı harçtan konur, kapatılır. Tamamlanınca önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirilir.

Fırından çıkarır çıkarmaz üzerine pudra şekeri elenir, afiyetle yenir....

Çok kolay değil mi, Çocuklarınız elma sevmiyorsa bir de bu şekilde yedirmeyi deneyin. Sonuç sizi şaşırtabilir....

1 yorum:

Adsız dedi ki...

hayatım yaptıgın cok guzel ellerıne saglık .boncuk