11 Kasım 2009 Çarşamba

TIRTIL KURABİYE

Çocuklarınız bu kurabiyeye bayılacak, eğer bugüne kadar tırtıl kurabiye yapmadıysanız şimdi yapmanın tam zamanı... Nasıl yapıldığını bilmiyorum diyorsanız, işte tarifi :
2 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 pk. (250 gr) margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
5 su bardağı un
1 pk kabartma tozu
1 pk vanilya

- 2 yumurta ve 1 su bardağı şeker mikserle krema kıvamına gelene dek çırpılır. (Şekerin erimesi gerekiyor)
- oda sıcaklığında yumuşayan margarin, 1 çay bardağı sıvı yağ eklenir tekrar çırpılır.
- 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya ve 5 bardak un elenerek eklenir. (Unu azar azar ekleyip elimizle yoğuruyoruz) Yumuşak bir hamur olması gerekiyor.
- Hamurdan azar azar alarak tırtıl kurabiye kalıbından tepsiye sıkılır.
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında hafifçe pembeleşene kadar pişirilir. (20-25 dk)

Ben kurabiye hamurunun bir kısmını ayırıp kurabiye kalıplarıyla şekil verip pişirdim. Daha sonra üzerine çok severek kullandığım bir ürün olan glazür cake icing sürdüm. Bu kaplama malzemesi yeni bir ürün. İki çeşidi var, ben bitter olanını tercih ediyorum. Kurabiyeler dışında pasta kaplama malzemesi olarak da kullanabilirsiniz.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

kurabıyeler cok guzel gorunuyor boncugun canı cektı ellerıne saglık .

SEVGİ dedi ki...

kurabiyeler iştah acıcı özellikle çikolata kaplamalı olanlar..
yanlış anlamazsan küçük bir hatırlatma aleminyum folyo yerine yağlı kağıt kullanırsan daha sağlıklı olur diye düşünüyorum aleminyum folyonun yiyeceğe temasının zararları malum..
ellerine sağlık..