20 Şubat 2010 Cumartesi

EV YAPIMI TAVUK DÖNER


Bu aralar çok yoğunum, bu nedenle bloğumla çok fazla ilgilenemiyorum, bir fırsatını bulup nihayet oturdum bilgisayarın başına. İşte bu günkü tarifim;


Tavuk Döner


Malzemeler

2 adet tavuk göğüs

3-4 adet sivri biber

tuz, karabiber, kekik


Tavuk göğüs etlerinin dondurucudan çıkması gerekiyor bu tarif için. Kesme kolaylığı bakımından bu gerekli.

Derin dondurucudan tavuk göğüs etlerini çıkarıyoruz, sudan geçirip 10 dakika oda ısısında bekletiyoruz, dış kısımları hafifçe erimeye başlayınca ince dilimler halinde, dönercilerin kestiği gibi kesiyoruz. Etler çok fazla erirse istediğimiz gibi kesemeyiz aman dikkat. Tavaya alıp, ara sıra karıştırarak pişiriyoruz, sularını salıp hafifçe çekmeye başlayınca içine doğranmış birkaç biber atıyoruz. Tuz, karabiber, kekik ilave edip, pişiriyoruz. Patates kızartması ve pilav ile birlikte servis yapıyoruz. İsteğe bağlı olarak ekmek arasında salata yaprakları, soğan, mayonezle birlikte hazırlanabilir. Bence çok pratik bir tarif, denemenizi tavsiye ediyorum, afiyet olsun...




1 yorum:

Adsız dedi ki...

ellerıne yuregıne saglık boncuk boyuna yalandı durdu yanı casmınellacıgım askolsun sana bunları ye löp löp et olsun emııııııı