6 Mayıs 2010 Perşembe

TRUFF



Bir kaç haftadır blogumla fazla ilgilenemiyorum. Bahar yorgunluğu mu, koşturmacanın verdiği yorgunluk mu doğrusu ben de anlayamadım. Oysa ilkbaharı çok severim. Doğanın uyanışı, her çimenlikte bitiveren rengarenk kır çiçekleri ayrı bir mutluluk verir bana. Her ağacın farklı renkteki çiçeklerine bakarak yollarda yürümeyi çok severim. Geçenlerde ablam ve bir kaç arkadaşım neden yeni tarifler eklemiyorsun diye sorunca, silkinip kendine gelmenin zamanıdır artık diye düşündüm. BLOGUMU ZİYARET EDEN TÜM ARKADAŞLARA TATLI BAHARLAR DİLERİM....


Truff daha önce bir çok blogda gördüğüm ve benim de sayısız defa yaptığım bir tarif. Benim gibi çikolata meraklısı biri iseniz bu tarifi mutlaka denemişsinizdir. Eğer denemediyseniz deneyin, pişman olmayacaksınız.




Malzemeler

1 kutu sıvı krema (200 ml tetrapak ambalajda olanlardan)

2 paket 80 gr. lık bitter çikolata

3 dilim kek (ben küçük paketlerde satılan browni kekten 3 paket kullandım)


Temel malzemeler bunlar, bunun dışında içine; kıyılmış fındık, kıyılmış ceviz, antep fıstığı, damla çikolata, hindistan cevizi, kuru meyveler ekleyebilirsiniz.


  • Kremayı küçük bir sos tenceresinde ısıtıp altını kapatıyoruz (kaynamamasına dikkat edelim).


  • Küçük parçalara böldüğümüz bitter çikolatayı sıcak kremanın içine atıp eritiyoruz.


  • Biraz soğuyunca içine keklerimizi birer birer ekliyoruz. Hamur kıvamı çok katı veya çok cıvık olmayacak. Bu aşamada istediğimiz diğer malzemeleri ekliyoruz (fındık, fıstık vb.)


  • Elimizde yuvarlayabileceğimiz bir hamur haline getiriyoruz.


  • Hamura istediğimiz şekilleri verip, süsleyerek dolapta dinlendiriyoruz.

Ben küçük kek kalıplarına streç yayarak truflerimi şekillendirdim. Yuvarlayarak toplar yapabilirsiniz veya rulo yapıp dilim dilim kesebilirsiniz. Şekil verdikten sonra ben renkli pasta şekeri ve pasta boncuğuyla süsledim. İsterseniz hindistan cevizine, antep fıstığı tozuna, kakaoya da bulayabilirsiniz. Eğer zor olmayacağını düşünüyorsanız çikolata eritip, çikolataya da bulayabilirsiniz. Butik çikolata satışı yapan yerlerde bu şekilde satıldığını görmüştüm. Gördüğünüz gibi alternatifler sınırsız. Ben bu tatlıyı çok severim, sık sık da yaparım. Yapacaklara şimdiden kolay gelsin diyorum...

Tarifimi sevgili arkadaşımız Gülsüm'ün ev sahipliğini yaptığı 59.PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ'NE gönderiyorum.

...

9 yorum:

Federica Simoni dedi ki...

mmmmmmmmmmmm..che golosi!! ciao!

casminella dedi ki...

teşekkürler federica...

umutluhayat dedi ki...

nefis olmuş,ellerine sağlık,benimde sırada bekliyor yayınlanmak için trufum

mehtap kuzucu dedi ki...

çok güzel gözüküyor,bende çok sever ve sıksık yaparım elinize sağlık...

TÜLİN-sihirli tatlar dedi ki...

canım ellerine sağlık.çok güzel olmuşlar.sevgilerr :)

Unknown dedi ki...

Geçn sene misafirlerim için yapmıştım yapış o yapış bir daha nasip olmadı
çok kolay ama çok ta lezzetli ..
Ellerine sağlık..

Unknown dedi ki...

Sahane... ellerine saglik canim benim...

kalpkurabiye dedi ki...

canımm emeklerine sağlık pek cici olmuşlar:)))

http://www.lezzetibol.com dedi ki...

Merhaba bende bir truf hastasıyım. Ellerinize sağlık. Yarın bende oğluma yapacağım
Kucak dolusu sevgiler