Baklava yufkası market raflarında yerini aldığından beri çok severek kullandığım bir ürün haline geldi. Hem börek hem tatlı yapımında sıklıkla kullanıyorum. Pratik olmak ve zamandan tasarruf etmek istiyorsanız denemenizi öneririm. Artık baklava yapmak benim yarım saatimi bile almıyor. Deneyin, misafirlerinizi şaşırtın...
Ben bu gün iç malzemesi olarak antıp fıstığı ezmesi kullandım. Artık marketlerde rahatlıkla bulunabiliyor.
1 paket hazır baklava yufkası
5 paket antep fıstık ezmesi (1 paketi 40 gr.)
125 gr tereyağı
şerbeti için
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
yarım limon
İlk olarak şerbeti hazırlıyoruz. 3 bardak şeker ve 3 bardak suyu kaynatıp yoğunlaşınca yarım limon sıkıp soğuması için serin bir yere alıyoruz.
Baklava yufkalarından üçünü alıyoruz, aralarına fırça yardımıyla yağ serpiyoruz, uç kısmına boydan boya fıstık ezmesini yerleştiriyoruz (bir paketi uzunlamasına 3 parçaya böldüm). Rulo yapıp tepsiye diziyoruz. Tepsi dolunca oluşturduğumuz ruloları keskin bir bıçak yardımıyla istediğimiz ebatlarda bölüyoruz. Üzerine kalan tereyağını döküyoruz. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında üzeri nar gibi kızaran kadar pişiriyoruz. Fırından çıkardığımızda soğuk şerbeti her tarafına kaşık yardımıyla döküyoruz.
Bu kadar kolay...
5 yorum:
çok güzel görünüyor ben cesaret edip yapmadım ellerine sağlık AYTEN
teşekkürler...
daha ne diyeyim ki sana ağzımın suyu aktı. ellerıne kollarına saglık .artık senı yürüyüşe beklıyorum .bunlardan ye oyle gel olurmu boncuk
ellerine saglık ama bırının kalorısını yakmak için kac dk kosmam lazım acaba:)
Yürüyüşle bu kalorileri yakabilirmiyiz bilmiyorum boncuk.
Özge en iyisi yapıp sevdiklerimize yedirmek bence, insanın karnı yerine gönlü doyar böylece...
Yorum Gönder