12 Şubat 2010 Cuma

PATATESLİ ÇİĞ KÖFTE




Uzun zamandan beri paylaşmak istediğim bir tarif var. Etsiz çiğ köfte. Çiğ köfteyi severim. Ama dışarıda yapılan çiğ köftelerin iyi yoğurulup yoğrulmadığını bilemediğim için almayı hiç aklımdan bile geçirmiyorum doğrusu. Evde yapmak ise sabır gerektiriyor. Ama artık bu sorun benim açımdan çözülmüş durumda. Lezzetix'in patatesli çiğ köftesini yapıp denedikten sonra çok memnun kaldım doğrusu. Hem çiğ köfte tadını alıyorsunuz, hem de pratik bir tarif. Üstelik artık her markette bulabilirsiniz. Bence mutlaka denenmeli. Ama bir tavsiyem olacak. Eğer kalabalık bir gruba yapmayacaksanız yarım paket kullanın. Ama eğer ben hazır almam, patetesli çiğ köftemi kendim yaparım diyorsanız, onun da tarifini vereceğim. İlk olarak hazır olanın yapılışı :

Malzemeler
1 paket lezzetix patetesli çiğ köfte karışımı
2.5 bardak su
1 fincan sıvı yağ
yeteri kadar salça (2-3 kaşık)
isteğe bağlık olarak maydonoz ve yeşil soğan


Paketi kaba boşaltıp 2.5 bardak ılık su ile karıştırın. 10 dakika dinlendirin. Yeteri kadar salça ilave edin. 5 dakika yoğurun. Bir fincan sıvı yağ ilave edip biraz daha yoğurun. İsteğe bağlı olarak maydonoz ve yeşil soğan
ilave edebilirsiniz. Afiyet olsun...


PATETESLİ ÇİĞ KÖFTE (Ev yapımı)

Malzemeler

1 su bardağı köftelik (ince) bulgur

2 orta boy patates

8-10 adet taze soğan

yarım demet maydonoz

1 tatlı kaşığı biber salçası

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı nar ekşisi

tuz, biber

Bulguru yıkayın, üzerine kaynar su döküp yumuşaması için yarım saat ağzı kapalı olarak bekletin. Patatesleri yıkayıp tuzlu suda yumuşayana kadar haşlayın. Soğuyunca kabuklarını soyup rendeleyin. Taze soğanları ince ince doğrayın. Maydonozu kıyın. Biber salçasını ılık suda eritin. Bulgur, rendelenmiş patates, taze soğan, maydonoz, biber salçası, zeytinyağı, nar ekşisi, tuz ve karabiberi karıştırıp iyice yoğurun. Şekil verip salata yaprakları üzerinde servis yapın.

4 yorum:

paşakızı mutfakta dedi ki...

Canım merhaba.Çiğ köfteyi çok severim.harika görnüyor.Ellerine sağlık..Mutlu kal.

TÜLİN-sihirli tatlar dedi ki...

merhaba şu çiğköftenın her türlüsü guzel oluyor.ellerinize sağlık.izlemee aldım sızı bende bekelrım paylaşımlar ıcın sevgiler:)

Bengü dedi ki...

Bende, hazır bir markadan çiğ köfte yapmıştım. Şimdi 2 paket stokladım. Acil misafirler için harika çözüm :)

casminella dedi ki...

Teşekkürler Paşa kızı, sevgiler...

Teşekkürler Tülin, sevgiler...

Bengü'cüğüm gerçekten de çok işe yarıyor, sevgiler...