23 Ekim 2009 Cuma

YUFKA KASESİ İÇİNDE KISIR




Birkaç gün önce Derya Baykal'ın programını izlerken gördüğüm yufka kasesini paylaşmak için kısır yapmak iyi bir fikir gibi geldi bana. Siz isterseniz yufka kasesinin içinde başka bir sunum yapabilirsiniz. Mercimek köftesi, peynir topları, salata ilk aklıma gelenler. Bana güzel bir fikir gibi göründüğü için izlememiş olanlarla paylaşmak istedim. Teşekkürler Derya Baykal ve ekibi. Ben Derya Baykal'ı yerli Martha Stewart olarak görüyorum. Kendisi bu konuda ne düşünür bilmiyorum.
KISIR
2 bardak ince bulgur
2 adet domates
göbek salata
soğan
nane, limon, karabiber, pul biber, tuz, salça
Bulguru derin bir kaba aldım, üzerine yarım litre kaynar su döktüm, suyunu hemen süzdürdüm. Üzerine kapak örtüp demlenmesi için bir süre beklettim. Domatesleri, soğanı, göbek salatayı doğradım. Demlenen bulgurun içine domates salçası, sıvı yağ, tuz, karabiber, pul biber, nane ekleyip iyice karıştırdım. Domates, soğan, göbek salatayı ekledim. Siz arzu ederseniz içine maydonoz, yeşil soğan, salatalık turşusu da ekleyebilirsiniz. Kısır hazır.
YUFKA KASESİ

Yufkayı masanın üzerine koyup dörde katladım, orta boy bir tabak yardımıyla daireler kestim
(Pizza ve börek kesme bıçağı kullandım. Büyük kolaylık sağlıyor, henüz almadıysanız tavsiye ederim). Tencereyi sıvı yağ ile beraber ocağa koydum. Yağın kızmasını bekledim. Yağ kızınca yufkadan kestiğim dairelerden birini içine atıp kepçeyle ortasına bastırdım. Tencere ne kadar derin olursa o kadar iyi sonuç alırsınız. Yufka kızarana kadar kepçeyi beklettim. Kızarınca havlu kağıdın üzerine aldım. Tabağa yerleştirip içine kısır koydum. Kırmızı turptan mantar yapıp (televizyonda Oktay Usta göstermişti), tabağa yerleştirdim.

Nasıl olmuş?....

1 yorum:

Adsız dedi ki...

arkadaşım harikasın başarılar.