24 Mart 2010 Çarşamba

PORTAKAL PELTESİ




Sevgili arkadaşım Şermin'in yaptığı portakal peltesinin tarifini paylaşıyorum. Aynı tarifi arkadaşım Binnur da portakallı gazoz ile denemiş o da sonuçtan çok memnun kalmış. İki arkadaşıma da sevgilerimi gönderiyorum, sevgili arkadaşlarım SİZİ ÇOK SEVİYORUM, İYİ Kİ VARSINIZ...



Malzemeler

5 bardak portakal suyu


10 çorba kaşığı toz şeker


4 çorba kaşığı nişasta


1 çorba kaşığı sıvı yağ


Malzemeler tencereye koyulup karıştırarak pişirilir. Borcam suyla çalkalanır, pelte içine dökülür.



Bu aşamada arkadaşım Şermin üzerine gofret disk koyup, üzerine tart jölesi dökmüş. Görüntüsü hepimizin çok hoşuna gitti. Tadı mı? Portakal aromasını seviyorsanız bu tarif tam size göre...

Tarifi Yaman Etkinlik : Jöleli Tatlılar etkinliği için blog arkadaşımız Narince'ye gönderiyor, etkinliğinde kolaylıklar diliyorum...

12 yorum:

SeViL ( DenizFeneri ) dedi ki...

Özellikle yaz mevsımı için ideal bir tarif..hafif lezzetli..

Afiyetler olsun bereketi ile ; ellerinize sağlık.

Sevgilerle..

Serap'la turuncu lezzetler dedi ki...

harika görünüyor arkadaşınızın ellerine sağlık..ziyaretiniz için çok teşkr ederim kocaman sevgiler..

Adsız dedi ki...

arkadaşım harika gözüküyor teşekkür ederim bizide sitende onere ettiğin için.

hayatcemresi dedi ki...

sevgili kardeşim,jöleler dini açıdan şüpheli maddeler olduğu için kullanmıyorum,sizin tart jölesinin hammaddesi ne acaba?sevgilerimle...

TÜLİN-sihirli tatlar dedi ki...

çok güzel görunuyor canım benım ellerıne sağlık.mutlaka tadıda guzeldır.sevgıler:)

Adsız dedi ki...

canım sen yaparsın da guzel olmaz mı ellerıne saglık goruntu 10 numara tadı ıse harıkadır.ellerıne saglık canım benım.boncuk

casminella dedi ki...

Sevil'ciğim çok teşekkür ederim, sevgiler...

casminella dedi ki...

Sevgili Serap çok teşekkür ederim, sevgiler...

casminella dedi ki...

Şermin'ciğim çok teşekkür ederim, asıl senin ellerine sağlık. Sen yaptın ben yayınladım, sevgiler...

casminella dedi ki...

Hayat cemresi, çekincelerini çok iyi anlıyorum. Ama bu konuda sana yardımcı olacak bir önerim var, benim çok sevdiğim bir site olan Hafif Tarif sitesinde arkadaşım çok güzel, tart jölesi yerine kullanabileceğiniz bir tarif vermişti bir süre önce. Su, mısır nişastası ve şekerden oluşan bir tarif bu.Linki aşağıda, umarım yardımcı olabilmişimdir, sevgiler...
http://www.hafiftarif.com/2009/03/23/pastanin-uzerindeki-meyvelerin-kararmamasi-icin/

casminella dedi ki...

Tülin'ciğim çok teşekkür ederim, sevgiler...

casminella dedi ki...

Boncuğum, teşekkür ederim, senin de yüreğine sağlık, canım arkadaşım, sevgiler...