5 Ocak 2011 Çarşamba

BEZE

Beze'yi eskiden hiç tutturamazdım. Birkaç yıl önce pastacı burcu'nun sitesinde bir beze tarifi gördüm o günden beri de aynı tarifi yapıyorum. Yukarıdaki linkte yapıldığı şekliyle yazıyorum, teşekkürler Burcu...










Beze
3 yumurta akı (iğne ucu kadar bile sarı karışmamalı)
5 çay bardağı toz şeker
1 tutam tuz
Malzemeyi orta boy tencereye koyup ağır ateşte karıştırıyoruz (7 dakika). Ateşten alıp 10 dakika mikserle çırpıyoruz. Çırptığımız telleri havaya kaldırıyoruz, eğer karışım akmıyorsa bezeler pişmeye hazır demektir. Fırın tepsisine pişirme kağıdı yayıp sıkma torbası yardımıyla şekil veriyoruz. 100-120 derecede pişiriyoruz. Sertleşince fırından çıkarıp soğutuyoruz.
Ben fırında biraz fazla tuttuğum için pembeleştiler. Aman siz dikkat edin. İkinci resimde daha önce yaptığım bezelerin resmi var renginin böyle olması gerekiyor. Yapacaklara şimdiden kolay gelsin...
Tarifimi Hasretli lezzetler bloğuna gönderiyor, kolaylıklar diliyorum.

15 yorum:

umutluhayat dedi ki...

ellerine sağlık canım nefis olmuş.

lezzet sarayı dedi ki...

harika çok severim.

casminella dedi ki...

Bernacığım, teşekkür ederim...
lezzet sarayı teşekkür ederim...

**kalpkurabiye**deniz** dedi ki...

çok güzel görünüyorlar:)
hep yapmak istemişimdir ama korkmuşumdur tarif dediğiniz gibi güvenilir ise yapmakta fayda var:)

mintininmutfağı dedi ki...

ne kadar düzgün yapıvermişsin maşallah sana arkadaşım.ellerine sağlık.hazır alınmış gibi bir boyutta.hamaratsın seeeen:))
sevgiler kocaman...

Nilgün dedi ki...

Görüntüleri nefis olmuş ellerinize sağlık, yazışmak dileği ile..

YEMEK VAKTİ dedi ki...

Ellerinize sağlık.Bende çok severim..Yumurta beyazlarını değerlendirmeninde en lezzetli yolu:)

Fatoş Öztürk dedi ki...

Merhaba!
Beze bizim evde çok sevilir.İlk denemem başarısız olunca bir daha denemedim.Senin yaptığın şekilde denemek lazım.İnşallah bu sefer olur.
Paylaşımın için teşekkür ederim arkadaşım.Seninle tanıştığıma sevindim bende beklerim.Sevgiler...

casminella dedi ki...

Deniz'ciğim tarife güvenebilirsin. Hadi bu tarifle bir daha dene. Yalnız dikkat et aklara 1 iğne ucu kadar bile sarısı karışmayacak. Sevgiler...

casminella dedi ki...

Alev'ciğim (Mintinin mutfağı) teşekkür ederim.

casminella dedi ki...

Teşekkür ederim Nilgün hanım, tanıştığımıza sevindim.

Teşekkürler Aylin Hanım, tanıştığımıza sevindim...

Fatoş hanım bu tarifi tutturmak kolay. Bir de bu şekilde deneyin bence. Blogunuz var mı, varsa ben ulaşamadım, adresi yazarsanız sevinirim.

Adsız dedi ki...

canım arkadasım merhaba birim senin ne kadar marıfetlı oldugunu senin gibi dostum oldugu için kendimi şanşlı görüyorum.ellerine sağlık.!

cafemis dedi ki...

Çocukluğum geldi gözümün önüne,geçen yıl rahmetli olan(nur içinde yatsın)canım annem yapardı,bayılırdım,ben bir denedim olmadı.Tekrar denemeye karar verdim,tarifinizi aldım,sevgiler
http://cafemis.com
http://cafemis.blogspot.com

casminella dedi ki...

Boncukçuğum çok teşekkür ederim, senin gibi bir dostum olduğu için ben de çok mutluyum.

cafemis teşekkür ederim...

canimçektipişirdim dedi ki...

severek yapıp yediğim bi tarif ellerine sağlık cnm..