13 Mart 2010 Cumartesi

KREPON KAĞIDINDAN ÇİÇEK ( GÜL ) YAPILIŞI

Oldum olası meraklıyım şu el işlerine, nerede bir eli becerisi programı varsa onu hemen izlemeye çalışırım. Bu tür kurslara hiç gitmedim. Kurs öğretmenleri kusuruma bakmasın ama; içlerinden bazılarının kendini beğenmiş tavrı (zannedersiniz ki üniversitede ders veriyor, o derece havalılar yani) beni çok rahatsız ediyor. Tanıdığım bazı üniversite hocalarının ne kadar mütevazi olduğunu görünce el işi kursu hocalarının tavrı iyice gözüme batıyor. O yüzden ben almayayım arkadaşlar, alana da mani olmayayım. Tabi bu bütün kurs hocalarını kapsamıyor, bu şekilde davranmayanlar lütfen üzerine alınmasın.


Martha Stewart ve Derya Baykal'ın programları kaçırmadan izlediğim programlar. Derya Baykal son zamanlarda bere yapılışına yoğunlaşmış olduğu için pek keyifli izleyemiyorum doğrusu. Eskiden daha farklı fikirler paylaşıyorlardı. Benim örgü ile aram pek yok. Ama yine de haklarını yememek lazım, kendisine ve ekibine teşekkür ederim, bize yıllardır çok değişik fikirler sundular.


Öğrenmeyi ve öğrendiklerimi arkadaşlarımla paylaşmayı çok seviyorum. Şimdi yüzyüze görüştüğüm, canım arkadaşlarımdan sonra, sizlerle de paylaşma olanağı bulduğum için çok mutluyum.

Arkadaşlarım ne kadar koşturduğumu bildikleri için "sen bunca şeyi ne zaman yapıyorsun" diye soruyorlar bana. Ne yapalım merak işte, insan sorumluluklarının yanında hobilerine de vakit ayırabilmeli değil mi ? Bu yüzden, oturup kendi haline acıyan, bulunduğu yerden bir adım ileriye gidemeyen insanlara hep şaşırırım.


Gelelim şu gülün yapılışına. Bu gülü ilk olarak Martha Stewart'ın programında gördüm, bayıldım. İnternet sitesinde bununla ilgili bir video var tıklarsanız, ulaşabilirsiniz. Şablonu da burada. Çocuklarınızın okulla ilgili gösterilerinde, el işlerinde kullanabileceğiniz, ev dekorasyonunda faydalanabileceğiniz harika bir fikir bence. Zaten günlük yaşamımda gördüğüm her şeyi, yaptığım her yemeği yayınlamıyorum burada. Yayınlamaya değer sunumları paylaşıyorum.
Gülleri krepon kağıdından yapıyoruz. Ama kalın krepon kağıdından. Bildiğimiz ince krepon kağıtları bu iş için uygun değil. Kalın krepon kağıtları esnetilmeye yatkın olduğu için gerekli. İstanbulda bile satan çok az yer var, nereden buluruz dediğinizi duyar gibiyim. Ben bir kısmını Eminönü'nden Can Süs 'den aldım. Bir kısmını da Kadıköy çarşı'dan aldım. İsmi şu an aklımda değil ama en kısa zamanda öğrenip yazarım. Can Süs'ten alış veriş yaparken öğrendim, kargo ile yollama olanakları varmış, ayrıntıları sitelerindeki telefonlardan kendilerine ulaşarak öğrenebilirsiniz. Düğün, doğum günü, yılbaşı, sünnet gibi günler için her türlü süs malzemesini bulabileceğiniz bir yer.
Krepon kağıtlarını kesiyoruz (resimde gördüğünüz şekilleri kendiniz de şablon oluşturarak kesebilirsiniz) El büyüklüğünde kalpten 10-11 adet, damla şeklinden 4-5 adet, zigzag şeklinde olan parçadan 1 adet, yaprak şeklinden 1-2 adet.
Kalp şeklinde kestiğimiz kreponları ortalarından hafifçe esneterek yuvarlak bir form almalarını sağlıyoruz, kalbin yuvarlak kısımlarını bir kalem yardımıyla hafifçe dışa kıvırıyoruz. Damla şeklinde olanı da ortasından hafifçe esnetiyoruz. Bir dalın etrafına silikon yardımıyla ilk olarak damla şeklinde olanlar sonra kalp şeklinde olanlar olmak üzere her yaprağı tek tek yapıştırıyoruz. Çanak yaprağı oluşturmak için yeşil zigzag parçayı yapıştırıyoruz. Yaprağı dalın uygun bir yerine yapıştırıyoruz. Çiçeğimizi tamamlıyoruz. Umarım anlaşılabilmiştir.

13 yorum:

BAL TATLISI dedi ki...

bu güller harika olmuş,yapımıda çok pratikmiş.
paylaşım için teşekkürler

Nadji dedi ki...

BRAVO. Belle réalisation.
A bientôt.

A Vitamini dedi ki...

Bir mim var :)

TÜLİN-sihirli tatlar dedi ki...

canım benımm cok guzel olmus bu güller.bende senın gıbı cok meraklıyım el sanatlarına.bizde okulda cocuklarla yapıyoruz çiçek böcek:)burada yayınlayamıyorum ama gercekten cok guzel seyler cıkıyor.sevgıler canımm

Unknown dedi ki...

Süperrr bayıldım arkadaşım ellerine
emeğine sağlık öpüyorum...

Pembe Tatlar dedi ki...

Emeğine sağlık gerçekten çok güzel olmuşlar...

casminella dedi ki...

Yemek yapalım, gerçekten çok pratik. Beğendiğine sevindim...

Saveurs et Gourmandises teşekkürler...

Arzu teşekkür ederim, en kısa zamanda cevaplayacağım...

Tülin teşekkürler, keşke senin yaptıklarını yayınlasan da bir görsek, eminim çok yaratıcı fikirler ediniriz, sevgiler...

casminella dedi ki...

Derya çok teşekkür ederim, beğendiğine sevindim, ben de seni öpüyorum...

casminella dedi ki...

Pembe tatlar, çok teşekkürler, beğendiğine sevindim...

Unknown dedi ki...

Canim arkadasim... cok güzel olmus bu güller... Bizimle paylastigin icin tekrar sonsuz tesekkürler... Sevgilerimle,

casminella dedi ki...

Çok teşekkür ederim canım arkadaşım, beğendiğine sevindim...

Adsız dedi ki...

arkadasım sayende bızde bu gullerden yaptık anlarsın ya cok guzel olmuslar ellerıne yuregıne saglık allah senın gıbı dostları basımızdan eksık etmesın sagolasın sabah sekerım benım.boncuk

casminella dedi ki...

Boncuk senin de yüreğine sağlık, senin gibi dostları da Allah benim yanımdan eksik etmesin, sevgiler...