Malzemeler
1 adet tavuk göğüs
4 adet but
Pirinç pilavı
1 ölçü pirinç
1.5 ölçü kaynar su
4 kaşık tel şehriye
Salata için
1 adet kıvırcık
1 adet kırmızı turp
yarım mor lahana
1 adet havuç
Tavuk göğüs eti ve butları haşlanır.
Pilav pişirilir.
Salata malzemeleri yıkanır, kıvırcıklar doğranıp tabağa dizilir, üzerine rendelenmiş turp, onun üzerine rendelenmiş havuç koyulur, kenarlara mor lahana koyulur, havuçların üzerine kek kalıbına pirinç pilavı hafifçe bastırarak koyulur ve havuçların üzerine ters çevrilip kalıptan çıkarılır, ortasındaki boşluğa didiklenmiş göğüs eti koyulur, üzerine mayonez sıkılır, onun üzerine pul biber ve zerdeçal serpilir, servis yapılır, afiyet olsun...
Kıvırcık yaprakları yıkanıp tabağa dizilir, pirinç pilavı kek kalıbına koyulup hafifçe bastırılır, kıvırcık yapraklarının üzerine çevrilip kek kalıbından çıkarılır, ortasına tavuk butları yerleştirilir, servis yapılır, afiyet olsun...
6 yorum:
oooooh harika yanına 1 bardak ayran alabilirmiyim,hayırlı cumalar
Teşekkür ederim, sana da hayırlı cumalar...
görüntüye bayıldım ...
maklubeyi bilirmisiniz?
üstteki resmin etle yapılmış şekli ..
ona benzettim biraz bu tavuklu versiyonu ,
elinize sağlık...
Teşekkür ederim, beğendiğinize sevindim...Maklubeyi duydum ama hiç yemedim, sevgiler...
vallahı ben maklubeyı bılmem ama casmınella yı bılırım oda harıkadır ellerıne saglık canım benım boncuk
Canım, çok sağolasın, sen de harikasın, sevgiler...
Yorum Gönder