Malzemeler
3 adet orta boy kereviz
3 adet orta boy ayva
3 havuç
3 orta boy soğan
zeytinyağı
tuz
şeker
Kerevizler soyulur, kararmaması için limonla ovulur.
Ayva soyulur, limonla ovulur.
Kerevizlerin ve ayvaların ortası oyulur, içine havuç yerleştirilir.
Halka halka kesilir, kesilen halkalar da limonla ovulur.
Tencere ocağa koyulur, 2 orta boy soğan küçük küçük doğranır, 2 yemek kaşığı zeytinyağında pembeleştirilir.
Tencereye halka halka doğranmış ayvalar ve kerevizler eklenir, 1 su bardağı sıcak su, 1 su bardağı portakal suyu eklenir, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı şeker ilave edilir, pişirilir, pişmesine yakın kereviz yaprakları küçük küçük doğranıp eklenir, 1 taşım kaynatılır, ocaktan alınır, piştikten sonra 2-3 kaşık zeytinyağı ilave edilir, soğutulur, servis yapılır.
6 yorum:
portakallı yaparım ama ayvalı ilk defa duydum ellerine sağlık ayten hanımın görüşmek üzere sevgiler
Teşekkür ederim...
Ayvalı hiç denemedim lakın tadını da merak etmedım değil.
Denemeye değer..hafta sonu denıyeyım .
Sevgilerle..
Sonucu sitenden takip ederim, merakla bekliyorum, sevgiler...
Comme c'est beau et bien coloré:)xxx
3. soğan ne yapılıyor ?
Yorum Gönder